Uburyo Coffee in gesprek met chef-kok Lars Bertelsen

Uburyo Coffee in gesprek met chef-kok Lars Bertelsen

Zwezerik met koffiesaus, spareribs met koffiemarinade en paddenstoelen in combinatie met pure chocolade en koffie. Chef-kok Lars Bertelsen van restaurant Senses in Amsterdam, is zich er al langer van bewust dat koffie voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt. “Koffie is een ingrediënt dat we verwerken in onze verschillende gangen. Het geeft een extra dimensie aan een gerecht”, zegt Bertelsen tegen Uburyo Coffee.

Koffie als ingrediënt

Senses is altijd op zoek naar unieke gerechten en probeert daarin te innoveren. Koffie speelt daarin een belangrijke rol. “Bittere tonen in combinatie met fruitige tonen vind ik bijzonder. Deze combinatie geeft diepgang aan je gerecht. Ik gebruik koffiebonen nu zo’n drie jaar als ingrediënt in mijn gerechten. Het is niet meer van deze tijd om koffie alleen als drank te serveren.”

Een laatste indruk

De chef-kok geeft aan dat de meeste gasten bij Senses kiezen voor een zevengangendiner en dat er een gang tussen het hoofd- en nagerecht zit. “Op deze manier is er een subtiele overgang naar het dessert. Na het dessert drinken onze gasten vaak koffie om de avond af te sluiten. Voor ons is het een laatste indruk en die moet goed zijn. Het is onderdeel van de gastronomische ervaring.”

Chef Lars Bertelsen is gespecialiseerd in onconventionele gerechten die het culinaire vakmanschap van hem en zijn team onderstrepen. Alle gerechten bestaan uit onverwachte combinaties en elementen.