Duurzaamheid

Wist je dat koffie in Rwanda 75% van de exportopbrengsten vertegenwoordigt? 90% van de ruim 12 miljoen inwoners op het platteland werkt en 75% van de populatie minder dan $1,25 per dag verdient? Dit terwijl het Oost-Afrikaanse land ondanks de genocide en de politieke onrust een economische groei heeft gemaakt. Helaas is dit nog niet voldoende. Ons doel is om koffieboeren een betere toekomst te geven via directe handel.

Onze visie
Symbool staan voor een nieuw tijdperk in de Afrikaanse economische ontwikkeling, een tijdperk waarin Rwanda opstaat na de genocide om financiële onafhankelijkheid te herwinnen.

Eerlijke prijzen
We kopen onze koffiebonen rechtstreeks in bij onze koffietelers en weten daardoor onder welke omstandigheden onze koffie wordt verbouwd. Door middel van directe handel kunnen we koffieboeren minstens 25% meer dan de Fartraide-prijs betalen voor hun oogst. Hiermee willen wij koffieboeren laten zien dat hun werk ertoe doet, dat hun aandacht voor detail wordt opgemerkt en dat wij ze steunen. We betalen onze koffieboeren premies voor kwaliteitskoffie en scholing, waardoor ze bijvoorbeeld opleidingen en trainingen kunnen volgen op het gebied van agrarische ontwikkelingen en productieprocessen.

Directe handel

  • Eerlijke prijzen: minstens 25% meer dan de Fairtade-prijs.
  • Rechtstreeks koffie inkopen bij lokale en onafhankelijke koffietelers.
  • Geen keurmerk: hierdoor ontvangen koffieboeren meer voor hun koffiebonen, doordat er geen percentage naar tussenhandelaren gaat.
  • Een nieuwe benadering van economische ontwikkeling in Afrika: het stimuleren van handel tussen Nederland en Rwanda.
  • Indirect stimuleren van lokale bevolking om te werken in de koffieteelt door eerlijke prijzen voor koffie te betalen.

 Duurzaamheid

  • Samenwerken met lokale Rwandese organisaties om duurzaamheid te stimuleren: verbeteren van de vruchtbaarheid van de grond om beter rendement voor de boeren te behalen.
  • Educatie van de boeren: financiële educatie om boeren te helpen bij het realiseren van een duurzamer business model, opleidingen en trainingen in agrarische ontwikkeling en productieprocessen om efficiëntie te optimaliseren binnen hun koffieplantage.