Veelgestelde vragen

BESTELLING, BETALING EN BEZORGING

Ik heb een bestelling betaald maar nog geen bevestiging ontvangen. Wat moet ik doen?
Indien je geen bestel- of betaalbevestiging heeft ontvangen, willen we je vragen om te mailen naar info@uburyocoffee.com. We lossen dit graag zo snel mogelijk voor je op.

Wat is de levertijd?
We leveren jouw bestelling doorgaans binnen 1 tot 3 werkdagen. 

Wanneer krijg ik mijn bestelling binnen en hoe kan ik deze volgen?
Je krijgt van ons een verzendbevestiging via de e-mail met een track & trace.

Wie bezorgt mijn bestelling?
Wij werken samen met DPD. Heb je meer informatie nodig over de bezorging van jouw bestelling? Klik dan op de track & trace-link die je hebt ontvangen in jouw verzendbevestiging.

Mijn pakket is onderweg en ik ben niet thuis, wat nu?
Er wordt een of meerdere pogingen gedaan om het pakket bij je af te leveren. Indien je niet thuis bent, zal het pakket naar het dichtstbijzijnde pick-up point worden gebracht. Via jouw
 track & trace kun je de status van jouw pakket zien en alle overige informatie.

Wat moet ik doen als ik een beschadigd of verkeerd product/pakket ontvangen heb?
Neem in dit geval contact met ons op via info@uburyocoffee.com. Wij zullen er alles aan doen om dit zo snel mogelijk voor u op te lossen.

Hoe kan ik producten retourneren?
Je kunt binnen 14 dagen na ontvangst van de producten retourneren. Meer informatie hierover vind je onder het kopje ‘retourneren’.  

Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten voor een bestelling bedragen €3,99 binnen Nederland. Vanaf €40 euro betaal je geen verzendkosten. Het is ook mogelijk om je bestelling op te halen, dan betaal je geen verzendkosten. 

Hoelang duurt het om mijn bestelling te ontvangen?
We streven ernaar om iedere bestelling die op werkdagen voor 22.00 uur wordt besteld, binnen twee werkdagen te bezorgen.

Mijn pakket is nog niet aangekomen, wat moet ik doen?
Controleer de track en trace in de verzendbevestiging. Mocht je er niet uitkomen of vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen via info@uburyocoffee.com. We helpen je graag.

Ik heb een vraag, suggestie of klacht, hoe kan ik dit kenbaar maken?
Neem contact met ons op via info@uburyocoffee.com of via het contactformulier op de website onder het kopje 'over ons'. 

KOFFIE

Wat is de houdbaarheid van Uburyo Coffee?
De koffie is een jaar na branddatum geldig. Op de achterkant van de verpakking staat de houdbaarheidsdatum.

Bevat de koffie allergenen?
De koffie van Uburyo Coffee bevat geen allergenen, zoals gluten en lactose. Onze koffies bestaan enkel uit 100% koffie en zijn hermetisch afgesloten om aantasting door lucht en vochtigheid te voorkomen. 

Waarom verkopen jullie geen gemalen koffiebonen?
Binnen 15 minuten na het malen verliest de koffie zo’n 60% van zijn aroma’s. Ondanks een goede verpakking kunnen we niet garanderen dat je de gemalen koffie in dezelfde conditie ontvangt als hoe de koffie bij ons de branderij verlaat. Bovendien vraagt iedere zetmethode om een eigen specifieke maling. Daarom geven wij er de voorkeur aan dat je de koffie thuis maalt, op de maalstand die het beste bij jouw zetmethode past. 

Hoe kan ik mijn koffie het beste bewaren?
Ons bewaaradvies is om de koffie koel en droog te bewaren. Direct zonlicht en contact met warmte en zuurstof versnellen het verouderingsproces van de koffie. De ventielzak waarin je de koffie hebt ontvangen is geschikt om het weer af te sluiten, dankzij de zipper.                         

DUURZAAMHEID

Heeft Uburyo Coffee een keurmerk?
Nee, wij hebben geen keurmerk. We kopen onze koffiebonen rechtstreeks in bij onze koffietelers en weten daardoor onder welke omstandigheden onze koffie wordt verbouwd. Door middel van directe handel kunnen we koffieboeren minstens 25% meer dan de Fartraide-prijs betalen voor hun oogst. 

Zijn jullie koffieverpakkingen duurzaam?
Onze koffiezakken zijn gemaakt van kraftpapier en 100% aluminiumvrij. Het gebruikte materiaal beschikt over zeer hoge barrière-eigenschappen. Hierdoor worden onze arabica-koffiebonen optimaal beschermt tegen de standaard invloeden van buitenaf. Onze verpakking draagt er ook aan bij om de aroma’s in het zakje te houden wat direct ten goede komt aan de kwaliteit van onze koffie.