Ons verhaal

Onze zoektocht naar de beste koffieboon begon in Rwanda, het land van de duizend heuvels. Een groep plaatselijke inwoners uit de regio Cyangugu, vele overlevenden van de genocide, was samengekomen om koffie te verbouwen en financiële en persoonlijke onafhankelijkheid te herwinnen. Deze koffieboeren waren erg trots op hun nieuwe leven en op de koffie die ze verbouwden en wisten ons daarmee te inspireren. Vandaag de dag maakt het verleden plaats voor de toekomst. Uburyo betekent in het Swahili ‘kans’. Met Uburyo Coffee krijgen koffieboeren een kans op een beter bestaan dankzij koffie.

Onze visie
Symbool staan voor een nieuw tijdperk in de Afrikaanse economische ontwikkeling, een tijdperk waarin Rwanda opstaat na de genocide om financiële onafhankelijkheid te herwinnen.

Eerlijke prijzen
We kopen onze koffiebonen rechtstreeks in bij onze koffietelers en weten daardoor onder welke omstandigheden onze koffie wordt verbouwd. Door middel van directe handel kunnen we koffieboeren minstens 25% meer dan de Fartraide-prijs betalen voor hun oogst. Hiermee willen wij koffieboeren laten zien dat hun werk ertoe doet, dat hun aandacht voor detail wordt opgemerkt en dat wij ze steunen. We betalen onze koffieboeren premies voor kwaliteitskoffie en scholing, waardoor ze bijvoorbeeld opleidingen en trainingen kunnen volgen op het gebied van agrarische ontwikkelingen en productieprocessen.

Directe handel

  • Eerlijke prijzen: minstens 25% meer dan de Fairtade-prijs.
  • Rechtstreeks koffie inkopen bij lokale en onafhankelijke koffietelers.
  • Geen keurmerk: hierdoor ontvangen koffieboeren meer voor hun koffiebonen, doordat er geen percentage naar tussenhandelaren gaat.
  • Een nieuwe benadering van economische ontwikkeling in Afrika: het stimuleren van handel tussen Nederland en Rwanda.
  • Indirect stimuleren van lokale bevolking om te werken in de koffieteelt door eerlijke prijzen voor koffie te betalen.